Browsing by Subject "Flower"
Now showing 1 - 3 of 3
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Bayındır’da çiçekçilik ve uluslararası çiçek festivali(Bilkent University, 2022) Bozkurt, Tuna; Çakmak, Enis Kerem; Dal, Çağan; Hanımoğlu, İlgin; İr, Yağmur; Yüksekkayalı, BuseBu araştırma kapsamında İzmir’in Bayındır ilçesindeki çiçekçilik kültürü, bu kültürün yaygınlaşması, Bayındır Çiçek Festivali ile birlikte bu festivalin ilçeye, bölgeye ve ülkeye katkıları incelenecektir. Bu projede öncelikle çiçekçiliğin ilçedeki tarihi kapsamında çiçekçiliğin ilçede ekonomik bir gelir kaynağı haline gelmesi araştırılacak, Bayındır Çiçek Festvali’nin buna katkısı incelenecek, sözlü ve yazılı kaynaklarla çiçekçiliğin ilçe için önemi somut olarak gösterilecektir. Aynı zamanda Bayındır ve Türkiye kapsamında kooperatiflerin faaliyetleri ve çiçekçilere ne şekilde yardım ettkleri incelenecektir. İkincil kaynakların yanı sıra yerli çiçekçilerle ve festivalin ilk oluşumunda yer alan kişilerle röportaj yapılıp bu bölgede çiçekçilğin yayılması ve benimsenmesi üzerine detaylı bilgi edinilecektir.Item Restricted Çok yönlü bir sanatçı: Abidin Dino(Bilkent University, 2021) Terhan, Beliz; Çelik, Pınar; İyigün, Zehra; Avcı, S. Efe; Sarıkaya, BerkeAbidin Dino 1913 yılında İstanbul’da doğmuştur. Varlıklı bir aileden gelen Dino, Cenevre’de doğup büyümüş 1920 yılında ise ailesiyle Paris’e tanışıp ilköğretimini tamamlamıştır. Sadece resimle ilgilenmemiş sinema, belgesel ve yazarlık gibi birçok alanda eserler vermiştir. Adana’dan İtalya’ya kadar farklı ülkelerde sürgün hayatı yaşamış olan Dino çeşitli arkadaşlıklar kurmuştur. 80 yaşında yakalandığı tiroit kanseri sebebiyle 7 Aralık 1993 yılında Paris’te vefat etmiştir.Item Open Access Cytotoxic and bioactive properties of different color tulip flowers and degradation kinetic of tulip flower anthocyanins(Pergamon Press, 2013) Sagdic, O.; Ekici, L.; Ozturk, I.; Tekinay, T.; Polat, B.; Tastemur, B.; Bayram, O.; Senturk, B.This study was conducted to determine the potential use of anthocyanin-based extracts (ABEs) of wasted tulip flowers as food/drug colorants. For this aim, wasted tulip flowers were samples and analyzed for their bioactive properties and cytotoxicity. Total phenolic contents of the extracts of the claret red (126.55. mg of gallic acid equivalent (GAE)/g dry extract) and orange-red (113.76. mg GAE/g dry extract) flowers were the higher than those of the other tulip flowers. Total anthocyanin levels of the violet, orange-red, claret red and pink tulip flower extracts were determined as 265.04, 236.49, 839.08 and 404.45. mg pelargonidin 3-glucoside/kg dry extract, respectively and these levels were higher than those of the other flowers. The extracts were more effective for the inhibition of Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus and Yersinia enterocolitica compared to other tested bacteria. Additionally, the cytotoxic effects of five different tulip flower extracts on human breast adenocarcinoma (MCF-7) cell line were investigated. The results showed that the orange red, pink and violet extracts had no cytotoxic activity against MCF-7 cell lines while yellow and claret red extracts appeared to be toxic for the cells. Overall, the extracts of tulip flowers with different colors possess remarkable bioactive and cytotoxic properties. © 2013 Elsevier Ltd.