Browsing by Subject "Sirke üretimi"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Sirkenin ustaları: Kükrer Fermantasyon(Bilkent University, 2018) Oral, Bartu; Çalışkan, Elif Ecem; Kocabay, İrmak; Bircan, Mustafa; Özbeden, Selin BüşraBu projede, Kükrer Ailesi’nin Türkiye’deki sirkecilik kültürü, tarihi ve pazarına etkileri ile Kemal Kükrer markasının kuruluş ve gelişim süreci, üretim ve pazarlama yöntemleri, temel prensipleri ve piyasaya sürdüğü markaların izlediği yollar incelenmiştir.Kükrer Ailesi’nin, 20. yüzyılın başında kısıtlı imkanlarla başladığı sirke üretimini, yıllar içerisinde kurumsallaşma, Kemal Kükrer markasını piyasaya sürme, seri üretime geçme, il dışına sirke satımı gerçekleştirme ve Avrupa’nın pek çok ülkesine sirke ihraç etme aşamaları takip etmiştir. 1999 senesinde Kemal Kükrer markasının Gülel Ailesi’ne devrinin gerçeklemesinin ardından Yılmaz Kükrer ile Muammer Gökçe Kükrer, Kükrer Fermantasyon şirketini kurmuş ve bu şirketin bünyesi altında sirke, salata sosu ve meyve şurubu üretimine devam etmiştir.