Browsing by Subject "Migrate"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Eskişehir’in Tatarlı lezzeti: Abdüsselam Balaban kebap(Bilkent University, 2021) Sıvacı, Mirza Kerem; Dağdelen, Mert Can; Arkaç, Hakan; Budur, Mert; Naycı, Osmancan19. ve 20.yüzyıllarda aldığı göçlerden dolayı çok kültürlü bir yapıya sahip olan Eskişehir bu yapıyı yemek kültürüne de yansıttı. 1930’lu yıllar itibariyle Abdüsselam Soyarık tarafından Eskişehir mutfağına kazandırılan Balaban köftesi Eskişehir’de bir yemek durağı haline geldi. Abdüsselam Soyarık’ın çırağı Necdet Gengeç’in oğlu ve geliniyle günümüze kadar geldi. Bu araştırmada Eskişehir’e yapılan göçler, bu göçlerin şehrin kültürüne etkileri, Balaban kebabının tarihçesi ve Abdüsselam Kebap salonunun tarihçesi anlatılmıştır.