Browsing by Subject "Hizmet"
Now showing 1 - 3 of 3
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Gelik Lokantası ve tarihi(Bilkent University, 2020) Şen, Mert; Demirkırkan, Ege; İbiş, Arda Atahan; Sezer, Zekiye Bersu; Özkara, DoraGelik Lokantası İstanbul’un köklü ve saygın bir lokantasıdır. 1972’den beri varlığını sürdürmektedir. Ünlü bir iş adamı olan Ömer Duruk ve aşçılık mesleğinde çalışan İbrahim Denizer ortaklığında kurulan lokantanın temelinde yatan prensipler, kalitenin öncelikli tutulmasını sağlamıştır. Gelik Lokantası işletmede ve yemeklerinde özgün bir kimlik oluşturarak Türk mutfağına çeşitli tatlar katmış ve Türk lokanta kültürünün gelişmesine büyük katkılarda bulunmuştur. Böylece Gelik ismi bir sembol haline dönüşmüştür. Gelik Lokantası elde ettiği başarı ile diğer lokantalara örnek olmuş, birçok insan yetiştirmiştir. Birçok olaya ve ünlü isme misafirlik eden Gelik Lokantası nesilden nesile aktarılan bir tarihi yaşatmaktadır.Item Restricted Lions Kulübü'nün perde arkası(Bilkent University, 2021) Sürer, Ekin; Saydam, Armağan Berkay; Demirci, Mustafa Can; Kalender, İzzet Can; Meşeci, Ahmet NejdetKuruluşu aslen uluslararası bir temele dayanan, 1963 yılı itibariyle Türkiye’de de faaliyet göstermeye başlayan Lions Kulübü, kâr amacı güdümünden uzak bir yardım kuruluşudur. İçinde Türkiye’nin de bulunduğu iki yüzden fazla ülkede varlığını beyan eden topluluğun ana ideolojisi, hakkaniyetli bir hizmet doğrultusunda çeşitli toplumların gelişimini sağlamak ve gönüllük ilkesini öncelikli olarak esas alan bu yardımlaşma ruhunu sürdürülebilir bir hâle getirmektir. Bir nevi hiyerarşik disiplin şemasıyla yürütülen kulüp, özgün kuralları ve demokratik yönetimiyle amacı olan yardımlaşmayı gerçekleştirir. Eşitlik ilkesi kulübün kesintisiz işleyişini sürdürmesini sağlar. Günümüzde ise Lions Kulübü, vizyonu ve misyonu bağlamında gerçekleştirdiği global faaliyetlerinin yanı sıra, Türkiye’nin siyasi merkezi olan başkent Ankara’da hayata geçirdiği aktiviteleriyle de amacı doğrultusunda ilerlemeye devam etmektedir.Item Restricted Türk mutfağında baklavanın yeri ve Koçak Baklava(Bilkent University, 2020) Işıksaçan, Hazal; Karaçay, Güney; Akay, Mehmet Akif; Ünalan, Gökçe; Eser, Osman NuriTatlıların sultanı unvanını almış olan “baklava”, Türk kültürünün geçmişten başlayıp günümüzde hâlâ önemini koruyan kültürel bir değeridir. Osmanlı mutfak kültüründe de çok önemli bir yeri olan baklava, günümüzde hem ülke içinde hem ülke dışında sevilerek tüketilmektedir. 1993 yılından bu yana hizmet vermekte olan ve kalitesiyle ön plana çıkan Koçak Baklava, bu hizmetini aynı özenle 27 yıldır devam ettirmektedir. Yenilikçi bir anlayışa sahip olan Koçak ailesi, baklavacılığın püf noktalarının yeni nesillere doğru bir şekilde aktarılarak bu kültürün aynı kalitede devam etmesini hedeflemektedir. Bu çalışmada Koçak ailesinin bu sektöre nasıl giriş yaptığı ve Koçak Baklava’nın kuruluş hikâyesi anlatılmıştır. Ayrıca Koçak Baklava’nın markalaşma süreci, sektördeki konumu, geleceğe yönelik planları ve yenilikçi yaklaşımları da bu çalışmada yer almaktadır.