Browsing by Subject "Food culture in Ankara"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Ankara'da 1960-2000 yılları arasında lokanta kültüründe yaşanan değişimler(Bilkent University, 2023) Kızıl, Robin Umut; Yıldız, Mukadder Nihan; Yıldırım, Mert; Durmuş, Barış Uras; Soğancı, ArınMakalemizin ilk başında “Yemek kültürü nedir?” ve “Ankara’da yemek kültürü nasıldır?” sorularını yanıtlanıyor. Ardından, lokantacılık kültürüne bir giriş yapıp sonrasında Ankara’da olan lokantacılık kültüründen bahsediliyor. Lokantacılığı daha iyi anlatabilmek için, lokantacılığın özü olan esnaf lokantacılığı ve esnaf lokantacılığının tarihine değiniliyor. Ankara’nın meşhur esnaf lokantalarından olan Çiçek Lokantası’ndan örnek veriliyor ve tarihi detaylı bir şekilde anlatılıyor. Sonrasında ise Ankara sosyal yapılaşmasında önemli bir yer edinmiş meyhane kültürü ve gelişiminden bahsediliyor. Burada ise meşhur Çalıkuşu Lokantası’ndan örnek veriliyor. Son olarak da müşterilerin gözünden bu kültürün değişim ve gelişimi işleniyor.