Browsing by Subject "Erzurum Oltu-Tortum"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Restricted Bir anadolu lezzeti cağ kebabının mucidi Kemal Koç(Bilkent University, 2023) Alkan,Beyza Gülçe; Buyruk,Mehmet Kutay; Terzioğlu,Muhammet Şevki; Değirmenci,Sedat; Acar,SümeyyeBu makale, Türk mutfağının ayırt edici ve geleneksel bir lezzeti olan Cağ kebabının, bölgesel bir özelliğinden ulusal bir mirasa dönüşüm yolculuğunu inceler. Koç Cağ Kebabının kurucusu Kemal Koç’un çabaları, Cağ kebabını sadece ileriye taşımakla kalmamış, aynı zamanda marka tanınırlığını da sağlamıştır. Bu araştırma, marka tescili sonucu ortaya çıkan çeşitli tartışmaları ve Koç'un Cağ kebabının mucidi olarak kendini ilan etmesini, birincil ve ikincil kaynakları analiz ederek Türk gastronomi hazinesi Cağ Kebabı üzerindeki genel etkisini derinlemesine inceler.