BUIR logo
Communities & Collections
All of BUIR
  • English
  • Türkçe
Log In
Please note that log in via username/password is only available to Repository staff.
Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Browse by Subject

Browsing by Subject "Baklava"

Filter results by typing the first few letters
Now showing 1 - 2 of 2
  • Results Per Page
  • Sort Options
  • Loading...
    Thumbnail Image
    ItemRestricted
    Dünden bugüne Baklavacı Hacıbaba
    (Bilkent University, 2018) Aydın, Esra; Bayram, Tılsım; Cömert, Elifsu; İşık, İrem; İşık, Tuğçe
    Baklava, Türk kültüründe yer edinmiş önemli tatlılardan biridir. Tarihi Osmanlı Dönemine dayanan bu şerbetli tatlı, ilk olarak Fatih Sultan Mehmet döneminde mutfak defterlerinde ortaya çıkmıştır. Baklava üreticilerinden biri olan Hacı Sabri Baday, baklava üretimine Gaziantep’te başlamış ve Ankara’da devam etmiştir. Bu araştırma yazısında, Hacı Sabri Baday’ın hayatından, kurmuş olduğu Baklavacı Hacıbaba firmasından ve şubeleşme sürecinden, bu süreçte karşılaşılan zorluklardan; firmanın bugünkü durumundan ve gelecek planlarından bahsedilmiştir. Mesleği ile ilgili gazete haberinden ve Hacı Sabri Baday’ın oğullarıyla yapılan röportajdan edinilen bilgiler ışığında özel hayatı ve meslek hayatı anlatılmıştır.
  • Loading...
    Thumbnail Image
    ItemRestricted
    Türk mutfağında baklavanın yeri ve Koçak Baklava
    (Bilkent University, 2020) Işıksaçan, Hazal; Karaçay, Güney; Akay, Mehmet Akif; Ünalan, Gökçe; Eser, Osman Nuri
    Tatlıların sultanı unvanını almış olan “baklava”, Türk kültürünün geçmişten başlayıp günümüzde hâlâ önemini koruyan kültürel bir değeridir. Osmanlı mutfak kültüründe de çok önemli bir yeri olan baklava, günümüzde hem ülke içinde hem ülke dışında sevilerek tüketilmektedir. 1993 yılından bu yana hizmet vermekte olan ve kalitesiyle ön plana çıkan Koçak Baklava, bu hizmetini aynı özenle 27 yıldır devam ettirmektedir. Yenilikçi bir anlayışa sahip olan Koçak ailesi, baklavacılığın püf noktalarının yeni nesillere doğru bir şekilde aktarılarak bu kültürün aynı kalitede devam etmesini hedeflemektedir. Bu çalışmada Koçak ailesinin bu sektöre nasıl giriş yaptığı ve Koçak Baklava’nın kuruluş hikâyesi anlatılmıştır. Ayrıca Koçak Baklava’nın markalaşma süreci, sektördeki konumu, geleceğe yönelik planları ve yenilikçi yaklaşımları da bu çalışmada yer almaktadır.

About the University

  • Academics
  • Research
  • Library
  • Students
  • Stars
  • Moodle
  • WebMail

Using the Library

  • Collections overview
  • Borrow, renew, return
  • Connect from off campus
  • Interlibrary loan
  • Hours
  • Plan
  • Intranet (Staff Only)

Research Tools

  • EndNote
  • Grammarly
  • iThenticate
  • Mango Languages
  • Mendeley
  • Turnitin
  • Show more ..

Contact

  • Bilkent University
  • Main Campus Library
  • Phone: +90(312) 290-1298
  • Email: dspace@bilkent.edu.tr

Bilkent University Library © 2015-2025 BUIR

  • Privacy policy
  • Send Feedback