BUIR logo
Communities & Collections
All of BUIR
  • English
  • Türkçe
Log In
Please note that log in via username/password is only available to Repository staff.
Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Browse by Subject

Browsing by Subject "Artisan of Denizli"

Filter results by typing the first few letters
Now showing 1 - 1 of 1
  • Results Per Page
  • Sort Options
  • Loading...
    Thumbnail Image
    ItemRestricted
    Denizli’nin lezzet elçisi: Denizli kebabı
    (Bilkent University, 2024) Karabulut, İlayda; Özsoy, Alara; Yüksel, Tunç Deniz; Terbillioğlu, Başar
    Bu makalede, Türkiye’nin yerel lezzetlerinden biri olan Denizli kebabının kökeni, geçirdiği değişimler ve bu lezzetin öne çıkan ustalarından biri olan Hüsamettin Akçaöz’ün deneyimleri ele alınmıştır. Bu makale, Denizli kebabı ustası Hüsamettin Akçaöz’ün 1980’li yılların başından itibaren edindiği deneyimler ve gözlemlediği değişimlerin de katkılarıyla, Denizli kebabının şehre sosyokültürel ve ekonomik katkılarını incelemektedir. Bu gelişim sürecini deneyimleyen Hüsamettin Akçaöz, babasından kendisine miras kalan Denizli kebabı ustalığıyla mesleki yaşamına devam etmektedir. 50 yıldan fazladır kendi işletmesinde yerli ve yabancı turistlere Denizli kebabını sunmaya devam eden Akçaöz, Denizli’nin kent turizminin gelişimine katkı sunmuştur.

About the University

  • Academics
  • Research
  • Library
  • Students
  • Stars
  • Moodle
  • WebMail

Using the Library

  • Collections overview
  • Borrow, renew, return
  • Connect from off campus
  • Interlibrary loan
  • Hours
  • Plan
  • Intranet (Staff Only)

Research Tools

  • EndNote
  • Grammarly
  • iThenticate
  • Mango Languages
  • Mendeley
  • Turnitin
  • Show more ..

Contact

  • Bilkent University
  • Main Campus Library
  • Phone: +90(312) 290-1298
  • Email: dspace@bilkent.edu.tr

Bilkent University Library © 2015-2025 BUIR

  • Privacy policy
  • Send Feedback