Browsing by Subject "Ahilik geleneği"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Denizli’nin lezzet elçisi: Denizli kebabı(Bilkent University, 2024) Karabulut, İlayda; Özsoy, Alara; Yüksel, Tunç Deniz; Terbillioğlu, BaşarBu makalede, Türkiye’nin yerel lezzetlerinden biri olan Denizli kebabının kökeni, geçirdiği değişimler ve bu lezzetin öne çıkan ustalarından biri olan Hüsamettin Akçaöz’ün deneyimleri ele alınmıştır. Bu makale, Denizli kebabı ustası Hüsamettin Akçaöz’ün 1980’li yılların başından itibaren edindiği deneyimler ve gözlemlediği değişimlerin de katkılarıyla, Denizli kebabının şehre sosyokültürel ve ekonomik katkılarını incelemektedir. Bu gelişim sürecini deneyimleyen Hüsamettin Akçaöz, babasından kendisine miras kalan Denizli kebabı ustalığıyla mesleki yaşamına devam etmektedir. 50 yıldan fazladır kendi işletmesinde yerli ve yabancı turistlere Denizli kebabını sunmaya devam eden Akçaöz, Denizli’nin kent turizminin gelişimine katkı sunmuştur.