Browsing by Subject "1970"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted 1970 ve 2000 yılları arası Türkiye’de broiler Sektörü(Bilkent University, 2022) Uçur, Ahmet Tarık; Özcan, Buğra Kerem; Akan, Cenker; Kağanarslan, Diyar; Can, Efe TunaBroiler sektörüne Türkiye’ye 1950’li yıllarda giriş yapmış, Türkiye hayvancılık sektörünün önemli alt kollarından biri olmuştur. Broiler sektörü, 1970’li yıllara kadar durgun bir hareket gösterse de 1970’li yıllardan sonra gerek köyden kente geçişin hızlanmasıyla gerekse belirli özel müteşebbislerin katkılarıyla gelişmiştir. Bu durumun sonucunda tavuk eti diğer etlere göre daha çok tercih edilen bir et türü olmuştur. Bu sayede günümüze kadar hızla gelişen ve birçoğumuzun hayatında önemli yer tutan bir sektör haline gelmiştir. 1970 ve 2000 yılları arasında Türkiye’de broiler sektörü hızla gelişmiş, bu yıllar arasında broiler sektörü modernleştirilmiş ve üretim arttırılmıştır. Broiler sektörü, Türkiye’nin en önemli hayvancılık faaliyetlerinden biri olmasının yanında, ülke ekonomisine de yaptığı ihracatlarla büyük katkı sağlamıştır. Hemen hemen her birimizin hayatında oldukça büyük ve önemli bir yer tutan Broiler sektörünün detaylıca ve kapsamlıca incelenmesi Türkiye’nin sosyal tarihine bakışımızda önemli bir basamak olacaktır.