The Braggiotti Family and their contribution to Turkish culture

Date
2020
Editor(s)
Advisor
Supervisor
Co-Advisor
Co-Supervisor
Instructor
Source Title
Print ISSN
Electronic ISSN
Publisher
Bilkent University
Volume
Issue
Pages
Language
Turkish
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Series
Burcu Feyzullahoğlu, HIST 209-2 (2019-2020 Fall) ; 6
Abstract

The Braggiotti family, one of the Levantine families who migrated to Turkey during the early 1800s, is considered to be a suitable topic regarding microhistory. Their early lives which were directly affected by events in Turkey, such as the Great Fire of Smyrna, combined with their ef fects on the economy due to a few members specializing in specific professions such as banking, emphasize the potential of members in the family. Additionally, the Braggiotti family has made significant progress regarding the cultural, culinary and theatrical preservation of their fami lies' traditions, as well as the preservation of Levantine culture in general. Albeit minimalistic in nature, their contributions also helped in influencing other processes such as trade, entertain ment, expressiveness etc. and their importance should not be understated.


1800'lü yılların başında Türkiye'ye göç eden Levanten ailelerinden biri olan Braggiotti ailesi, mikrotarih için uygun bir konu olarak görülebilir. Büyük İzmir Yangını gibi Türkiye'deki olaylardan doğrudan etkilenen yaşamlarının erken dönemleri, bankacılık gibi belirli mesleklerde uzmanlaşmış ailenin birkaç üyesi sayesinde ekonomi üzerinde yarattıkları etkiler aile üyelerinin potansiyelini vurgulamaktadır. Buna ek olarak, Braggiotti ailesi, genel olarak Levanten kültürünün korunması yanında aile geleneklerinin kültür, mutfak ve tiyatro bakımından önemli ilerleme kaydetmelerini sağlamıştır. Normalde minimalist olmakla birlikte, katkıları ticaret, eğlence, dışavurumculuk vb. gibi diğer süreçlerin de etkilenmesine yardımcı olmuştur ve bu nedenle önemleri göz ardı edilmemelidir.

Course
Other identifiers
Book Title
Citation
Published Version (Please cite this version)