Browsing by Subject "tarihi lokanta"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Tarih kokan lezzet: Aşçı Bacaksız(Bilkent University, 2023) Dede, Asya; Tanrıverdi, Yaren; Yakıcı, Doğan Deniz; Çok, Duru; Topal, Sarp TunaAfyonkarahisar ili, Osmanlı kültüründe ve mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Uzun yıllardır çeşitli kültürlere ve lezzetlere ev sahipliği yapmış bir şehir durumundadır. Aşçı Bacaksız ise, 1860 yılına kadar uzanan bir geçmişe sahip olmakla beraber günümüzde kimliğini koruyabilen sayılı restoranlardan biridir. Değişmeyen menüsü ve gelenekleriyle nam salmış bu lokanta, diğer yerlerden farklı olarak kuşaktan kuşağa aktarılan bir aile bağını, maneviyatı ve sevgiyi simgeliyor. Döneminin ve günümüzün önemli restoranları arasında yer alan Aşçı Bacaksız, Osmanlı dönemlerinden günümüze gelmiş bir hikayeyi ve izleri barındırıyor. Birçok gezginin uğrak noktası olması sebebiyle, lokantanın popülerliği beşinci kuşağında dahi korunuyor.