Browsing by Subject "Turkish pastrami history"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Pastırma üretiminde bir aile geleneği: Tabakoğlu pastırmaları(Bilkent University, 2021) Düz, Boray Baran; Nalbant, Burak; Efe, Cansu; Torun, Göktürk; Eraslan, NurPastırma, Türk kültüründe ve mutfağında Osmanlı İmparatorluğu döneminden bugüne önemli bir yere sahiptir. Pastırma üretimiyle öne çıkan illerden biri olan Kastamonu’da pastırmanın tarihi 19. yüzyılın sonlarına kadar uzanır. Tabakoğlu ailesi de Kastamonu’daki bu geleneğin en eski temsilcilerindendir. Geleneksel üretim politikasını sürdürmeyi başarmış olan ve eski usullere uygun üretilen Tabakoğlu pastırması, Kastamonu’ya gelen herkesin uğrak noktalarından biri olmuştur. Bu çalışmada Tabakoğlu ailesi ile yaptığımız röportaj doğrultusunda Kastamonu’da pastırmanın tarihi ve bunun mutfak kültürüne yansımaları, Tabakoğlu ailesi ve pastırma üretim süreçleri, günümüze kadar olan süreçte bunların değişimi anlatılacaktır.