Browsing by Subject "Trakya lokantası"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Yunanistan'dan Türkiye'ye uzanan lokanta kültürü: Trakya Lokantası(Bilkent University, 2021) Akyar, Ceren; Ulucanlar, Zeynep; İpekçi, Simay; Kurt, Hasan Yarkın; Kutluca, Hasan TalhaTrakya Lokantası, Eskişehir’de yetmiş beş yıldır hizmet vermekte olan bir esnaf lokantasıdır. Sarper ailesi 1945 yılında İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda Yunanistan iç savaşa doğru ilerlerken Gümülcine’den Türkiye’ye göç etmişlerdir. Türkiye’de çeşitli sorunlar ve ekonomik kaygı yaşayan Sarper ailesi, 1946 yılında Eskişehir’de Trakya Lokantası’nı açmıştır. Yunanistan’da da lokantacılıkla uğraşan Emin Sarper’in ve oğlu ikinci nesil işletmeci Ahmet Sarper’in açtığı bu lokantayı şu anda üçüncü nesil Emin Sarper ve oğlu dördüncü nesil Gökalp Sarper işletmektedir. Zaman içerisinde Eskişehir’in de gelişimi ile beraber menüdeki değişiklikleri sayesinde Türk Yunan mutfak kültürüne katkı sağlamıştır. Sarper ailesi yetmiş beş yıllık lokantalarını kültürel farkların, çeşitli problemlerin üstesinden gelerek işletmeyi başarmıştır.