Browsing by Subject "Restoran"
Now showing 1 - 3 of 3
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Afyon Yemek Kültürü'nün tarihi ustası: İkbal Lokantası(Bilkent University, 2018) Arı, İpek; Seber, Zeynep; Demirel, Doğa Armağan; Gürbüz, Metehan; Şengezer, Batuülkelerin kültürleri ve tarihi hakkında bilgi edinmek istediğimiz zaman yemek kültürü her zaman büyük bir önem taşır. Bir ülkenin yemeklerinin hazırlanışı incelendiğinde, bu aynı zamanda bize kültürleri hakkında da bilgi verir. İkbal Lokantası’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin erken dönemlerine kadar uzanan tarihi, bu durumun bir göstergesidir. Bu araştırmada, İkbal Lokantası’nın nasıl kurulduğu, yıllar boyunca nasıl geliştiği ve Türk kültür tarihi ile nasıl kesiştiği incelenecektir.Item Restricted Hüseyin Özer ve Sofra restoran zincirinin hikayesi(Bilkent University, 2021) Korkmaz, Egem; Gönç, Zehra Melis; Güran, Yusuf Alperen; Sırakaya, Ö̈mer Göktuğ; Sun, DenizHüseyin Özer, Londra’da Sofra restoran zincirinin sahibi Türk asıllı bir şeftir. Özer, çocukluğunda terk edilmiş ve erken yaşta zorlu şartlar altında çalışmak zorunda kalmıştır. Özer, yirmi bir yaşında Türkiye’den ayrılıp Londra’ya yerleşerek bir restoran sahibi olmuş ve sonunda dünyaya Türk mutfağını tanıtan, İngiliz Kraliyet Ailesine yemek hazırlayan, ünlü belgesel kanalı Discovery Channel’ın araştırmasına konu olan başarılı bir şef olmuştur. Bununla birlikte, kendisinin kaleme almış olduğu ve dünyaca ünlü mutfaklarda kullanılan “Sofra Cookbook” adlı bir yemek kitabı da vardır. Daha sonra gençlere yardım etmek için Özer Vakfını ve Özer Akademisini kurmuştur. Bu projede, Hüseyin Özer’in yaşamı, yaşadığı zorluklar ve başarıları anlatılacaktır.Item Restricted Türkiye’de İtalyan mutfağının gelişimi ve Mezzaluna(Bilkent University, 2020) Eryılmaz, Yağmur; Çenesiz, Gamze Elif; Sucu, Arman Engin; Çölgeçen, Betül; Uluşal, Mert Tuğkanİtalyan mutfağı Dünya’nın her yerinde tanınan ve benimsenen köklü bir mutfak kültürüdür. Bu yönüyle birçok kültürü etkilemiş ve bu kültürlerde iz bırakmıştır. Bu projede ise İtalyan yemek kültürünün Türk yemek kültürüne olan etkisi, Türk damak tadına göre yeniden şekillenmesi ve Türk halkının İtalyan yemek kültürüne alışma sürecindeki etkenler araştırılmıştır. Araştırma, Türkiye’de 25 yılı aşkın süredir başarıyla ayakta kalmış olan İtalyan restoranı Mezzaluna üzerinden yürütüldü.