Browsing by Subject "Helvacı Ali"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Damaklardaki 120 yıllık lezzet: Helvacı Ali(Bilkent University, 2020) Yılmaz, Barışcan; Balceli, Cemal Yiğit; Güvenç, Erdem; Yenal, Mehmet Kağan; Nasuhbeyoğlu, Sezen EceHelvanın Türk mutfağındaki yeri kültürel anlamda büyük yere sahiptir denilebilir. Türkiye’de bölgesel olarak çeşitlilik gösteren helva, Türklerin İslamiyet’i kabul etmesinden sonra Türk Mutfağına katılmıştır. Çok uluslu yapıya sahip olan Osmanlı İmparatorluğu egemenliğinde kalan Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde de bilinen bir tatlıdır. Geçmişten günümüze fazla bir değişiklik göstermeden gelen bu geleneksel tatlının, günümüzde ticari temsilcileri vardır. Dördüncü neslin yönetimde olduğu Helvacı Ali önemli temsilcilerinden biridir. Restorandan helvacıya dönüşen markanın şu anki yönetiminde çocukluktan yetişmiş olan Cihan Bozacılar vardır. Markalarının başarısını yenilik, lezzet ve istikrar olduğunu söyleyen Cihan Bozacılar, İnegöl’den Türkiye’nin dört bir yanına ve dünyaya bu yüzyıllardır devam eden geleneği tanıtıyor.