Browsing by Subject "Company"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Afyon Yemek Kültürü'nün tarihi ustası: İkbal Lokantası(Bilkent University, 2018) Arı, İpek; Seber, Zeynep; Demirel, Doğa Armağan; Gürbüz, Metehan; Şengezer, Batuülkelerin kültürleri ve tarihi hakkında bilgi edinmek istediğimiz zaman yemek kültürü her zaman büyük bir önem taşır. Bir ülkenin yemeklerinin hazırlanışı incelendiğinde, bu aynı zamanda bize kültürleri hakkında da bilgi verir. İkbal Lokantası’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin erken dönemlerine kadar uzanan tarihi, bu durumun bir göstergesidir. Bu araştırmada, İkbal Lokantası’nın nasıl kurulduğu, yıllar boyunca nasıl geliştiği ve Türk kültür tarihi ile nasıl kesiştiği incelenecektir.Item Restricted Ankara'nın yerel markası: Seğmen Reçelleri (1938-)(Bilkent University, 2018) Arslanboğa, Gizem; Emecan, Ali Galip; Güven, Ceren; Özyurt, Barkın; Yaman, Şevval1938 yılında Seğmen ailesinin Eskişehir Sivrihisar’dan Ankara’ya göç etmesiyle bakkal olarak ticari hayata adım atan Seğmen Kardeşler A.ş. günümüze kadar gelişimini devam ettiren bir markadır. Cumhuriyet tarihine paralel olarak gelişen Seğmen, zaman içerisinde reçel, bal gibi ürünlerin evlerden çıkarak fabrikalarda üretilmesinin ve teknolojinin gelişmesiyle farklı teknikler uygulayarak bu ürünlerin çeşitlendirilmesinin öncülerinden biri olmuştur. Bu projede hayatta olan son kurucu dahil şirket bünyesindeki toplam dört üst düzey yönetici ile görüşülerek ve şirket arşivi ayrıntılı olarak incelenerek gerekli doküman ve fotoğraflar temin edilmiştir. Toplanılan verilere dayanarak Seğmen Reçelleri’nin kuruluş ve gelişim aşamaları, Ankara’nın ticaret hayatına katkıları, aile şirketi olmasının önemi, şirketin günümüzdeki hali ve yurtdışındaki ekonomik ilişkileri anlatılmıştır. Bu yazı aynı zamanda Seğmen’in kurulduğu yıllarda Ankara’daki yaşamı ve tatlı sektöründeki gelişimi göstermektedir.