Browsing by Subject "Aile işletmesi"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted 1923’ten günümüze Sakarya’nın lezzet mirası: Gülsevenler(Bilkent University, 2024) Yıldırım, Aybike; Ersoy, Defne; Aydın, Elif Nur; Algür, Emre; Şen, LaraHelva ve lokumu hala geleneksel yöntemler ile müşteriyle buluşturan ve eski tatlara duyulan özlemi gideren Gülsevenler ailesi aynı zamanda Türk mutfağının gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu makalenin amacı Osmanlı’dan günümüze kadar gelen helva ve lokumun Sakarya halkının sevdiği Gülsevenler işletmesinde hangi farklı yöntemlerle oluşturulduklarını Melih Gülseven ile yapılan röportajdan alınan bilgiler ışığında incelemek olacaktır. Gülsevenler işletmesinin sahiplerinden biri olan Melih Gülseven; işletmelerinde helva ve lokumun geleneksel yöntemler ile üretim sürecinden, bunun yanında işletmenin kuruluş yılı olan 1923’ten bu yana yaşamış olduğu sıkıntılar karşısında bir aile işletmesi olarak nasıl evrildiklerinden ve Melih Gülseven başa geçtikten sonra işletmenin geçirdiği değişimlerden bahsetmektedir.Item Restricted The last macuncu of Ankara: Ali Kömekçi(Bilkent University, 2020) Taha, Muhammad; Farrukh, Muhammad Shaham; Iftıkhar, Shafaq; Abbas, Shahıd; Hameed, Hadıya AbdulThis research paper depicts how Osmanlı Macunu has evolved in Ankara from 1960 to the present. The main focus of the paper is Ali Kömekçi, who claims to be the last macuncu of Ankara. Ali Kömekçi's father moved to Ankara in 1960, which brought the macun business here. Unfortunately, there has been a decline in the popularity of macun over the past few years. By analyzing several articles and using an interview with Ali Kömekçi himself, our paper shows that the increased popularity of modern day Turkish confectionery and the uncertainty of the macunmaking industry is leading to the fall of Osmanlı Macunu.