Browsing by Author "Saylam, Batuhan"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Kebap 49 ve geleneksel Türk mutfağı(Bilkent University, 2020) Ergül, Aysu; Saylam, Batuhan; Leventoğlu, İlayda; Tuygun, Kaan; Tabakoğlu, MerveTürk mutfağının tarihi İslamiyet öncesi ve sonrasına dayanmaktadır. Geçmişten günümüze kadar gelen başlıca lezzetler çorba, baklagiller, sebzeler ve et yemeklerinden oluşmaktadır. Türk toplumu savaşçı bir şekilde yetiştiğinden ete olan ihtiyaç diğer yemeklere kıyasla daha fazla olmuştur. Türk mutfağı kültürünü benimseyerek, misyon ve vizyonunu buna göre şekillendiren ünlü güreşçi ve kebapçı Sadrettin Özden ve pideci Muzaffer Özbeyoğlu, 1960 yılında Ankara'da Kebap 49'u kurmuştur. Kebap 49 adını kurulduğu yıldan değil, kurucularının bu mesleğe başladıkları sıradaki yaşlarını temsil etmektedir. Kebap 49 halen Tunalı-Bülten Sokak ve Kızılay-Necatibey Caddesi'nde bulunmakta ve Ankara halkı tarafından eskisi kadar çok tercih edilmektedir.