Gelik Lokantası ve tarihi

Date
2020
Editor(s)
Advisor
Supervisor
Co-Advisor
Co-Supervisor
Instructor
Source Title
Print ISSN
Electronic ISSN
Publisher
Bilkent University
Volume
Issue
Pages
Language
Turkish
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Series
İbrahim Mert Öztürk, HIST 200-9 (2020-2021 Fall);2
Abstract

Gelik Lokantası İstanbul’un köklü ve saygın bir lokantasıdır. 1972’den beri varlığını sürdürmektedir. Ünlü bir iş adamı olan Ömer Duruk ve aşçılık mesleğinde çalışan İbrahim Denizer ortaklığında kurulan lokantanın temelinde yatan prensipler, kalitenin öncelikli tutulmasını sağlamıştır. Gelik Lokantası işletmede ve yemeklerinde özgün bir kimlik oluşturarak Türk mutfağına çeşitli tatlar katmış ve Türk lokanta kültürünün gelişmesine büyük katkılarda bulunmuştur. Böylece Gelik ismi bir sembol haline dönüşmüştür. Gelik Lokantası elde ettiği başarı ile diğer lokantalara örnek olmuş, birçok insan yetiştirmiştir. Birçok olaya ve ünlü isme misafirlik eden Gelik Lokantası nesilden nesile aktarılan bir tarihi yaşatmaktadır.


Gelik Restaurant is a well-established and respected restaurant in Istanbul. It has been in existence since 1972. The principles underlying the restaurant, which was established by the partnership of Ömer Duruk, a famous businessman, and İbrahim Denizer, who works in the cooking profession, have ensured that quality is prioritized. Gelik Restaurant has created a unique identity in its business and food, adding various flavors to Turkish cuisine and contributing greatly to the development of Turkish restaurant culture. Thus, the name Gelik has become a symbol. Gelik Restaurant has been an inspirational example for other restaurants with the success it has achieved and raised many people. Gelik Restaurant, which has hosted numerous events and famous names, keeps alive a history that is passed down from generation to generation.

Course
Other identifiers
Book Title
Citation
Published Version (Please cite this version)