Browsing by Subject "Zorluk"
Now showing 1 - 2 of 2
Results Per Page
Sort Options
Item Restricted Çöğen Helva'nın tarihi (1883-)(Bilkent University, 2022) Uluğtürkkan, İlhami; Özdemir, Deniz Can; Koyuncu, Ömer; Gözel, İdil; Yamalı, Mert EmreÇöğen Helva, Konya’da 1883’te Hacı Rasih Ağa tarafından kurulmuş ve varlığını günümüze kadar bir aile şirketi olarak sürdürebilmiştir. Bir aile şirketi olmanın zorluklarının üstesinden gelerek 100 seneyi aşkın bir tarih birikimi elde etmiş olan Çöğen Helva, bu başarısı ile kendini hem diğer aile şirketlerinden hem de diğer helvacılardan ayırabilmiştir. Osmanlı döneminde kurulan, 2 dünya savaşı ve hem ulusal hem küresel birçok ekonomik krizler görüp geçiren Çöğen Helva’nın hala ayakta olması, nesiller boyunca aktardığı helva tutkusu ve çalışma etiğine bağlıdır. Bu çalışmada Çöğen Helva’nın kuruluşundan itibaren nasıl bir iş planı izledikleri, çalışma etiklerinin nasıl olduğu ve nesiller boyu süregelmiş helva tutkusunun onları nasıl bir başarıya götürdüğü anlatılmıştır.Item Restricted Çorbacı Kadir Akdaş’ın Kahramanmaraş’tan Ankara’ya uzanan öyküsü(Bilkent University, 2023) Dai, Kerem; Bilgiç, Ceyhun; Şimşek, Selçuk Alp; Tunç, Hüseyin; Çakır, Gökdeniz CengizKadir Akdaş Kahramanmaraş’ta doğmuş, geniş bir aileye sahip olan bir lokanta Sahibidir. Baba mesleği olan çorbacılığı benimsemiş ve babasından aldığı mesleği günümüze kadar taşımayı başarmıştır. Uzun yıllar babasıyla çalıştıktan sonra mesleği kendi eline alarak birçok lokantanın sahipliğini yapmıştır. Kendisi göterdiği azimle lokantacılık sektöründe büyüyerek Ankara’ya taşınmış ve tanınan bir marka yaratarak şubeleşmesi anlatılmaya değer bir hayat hikayesi olduğunu göstermiş. Günümüzde kendisi Ankara’da üç adet restoranın sahibidir. Halizhazırda kendi çapında eknomik refaha ulaşmış olan Kadir Akdaş’ın geçmişte mücadele ettiği politik, ekonomik ve kişisel zorluklar, Türkiye tarihinde bir yer edinmiştir.