Now showing items 1-3 of 3

    • Afyon Yemek Kültürü'nün tarihi ustası: İkbal Lokantası 

      Arı, İpek; Seber, Zeynep; Demirel, Doğa Armağan; Gürbüz, Metehan; Şengezer, Batu (Bilkent University, 2018)
      ülkelerin kültürleri ve tarihi hakkında bilgi edinmek istediğimiz zaman yemek kültürü her zaman büyük bir önem taşır. Bir ülkenin yemeklerinin hazırlanışı incelendiğinde, bu aynı zamanda bize kültürleri hakkında da bilgi ...
    • Doğu Almanya'yı dönerle tanıştıran adam: Remzi Kaplan 

      Gürkan, Yağmur Cansu; Çetin, Orkun; Çelik, Ata; Koruk, Gülnihal; Çalışkan, Göktuğ (Bilkent University, 2020)
      Bu makalede ilk olarak tüm Avrupa'ya yayılmış ve her ülkede farklı çeşitlerdeki sunumuyla popülaritesini arttırmış olan dönerden bahsedilmiştir. Makalenin devamında Türklerin işçi olarak Almanya'ya göç etmesiyle beraber ...
    • Türkiye’de İtalyan mutfağının gelişimi ve Mezzaluna 

      Eryılmaz, Yağmur; Çenesiz, Gamze Elif; Sucu, Arman Engin; Çölgeçen, Betül; Uluşal, Mert Tuğkan (Bilkent University, 2020)
      İtalyan mutfağı Dünya’nın her yerinde tanınan ve benimsenen köklü bir mutfak kültürüdür. Bu yönüyle birçok kültürü etkilemiş ve bu kültürlerde iz bırakmıştır. Bu projede ise İtalyan yemek kültürünün Türk yemek kültürüne ...