Now showing items 1-4 of 4

    • Damaklardaki 120 yıllık lezzet: Helvacı Ali 

      Yılmaz, Barışcan; Balceli, Cemal Yiğit; Güvenç, Erdem; Yenal, Mehmet Kağan; Nasuhbeyoğlu, Sezen Ece (Bilkent University, 2020)
      Helvanın Türk mutfağındaki yeri kültürel anlamda büyük yere sahiptir denilebilir. Türkiye’de bölgesel olarak çeşitlilik gösteren helva, Türklerin İslamiyet’i kabul etmesinden sonra Türk Mutfağına katılmıştır. Çok uluslu ...
    • Günaydın restoranları: bir et hikayesi 

      Durmuşoğlu, Betül; Erdoğan, Ilgaz; Ateş, Efe Umut; Tuncel, Ata; Öztürk, Batuhan (Bilkent University, 2020)
      Cüneyt Asan 1959 yılında çok fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Küçüklüğünden itibaren içinde hep bir çalışma isteği olmuştur ve bu yüzden okulu bırakıp 1969 yılında Bostancı Kasaplar Çarşısında kasap ...
    • Tarihi Bolu Akın Lokantası 

      Düzgün, Abdullah Özüm; Samur, Irmak; Erdoğan, Nazım Enes; Ön, İbrahim Orcan; Saraoğlu, Sıla (Bilkent University, 2020)
      Bu çalışmada Ankara'da 1958 yılından itibaren hizmet vermekte olan Bolu Akın Lokantası'nın kurulma süreci, günümüzdeki durumu ve süreç içerisinde geçirdiği değişimler anlatılmıştır. Ankara Etlik Garajında kurulmuş olan ...
    • Türkiye’de İtalyan mutfağının gelişimi ve Mezzaluna 

      Eryılmaz, Yağmur; Çenesiz, Gamze Elif; Sucu, Arman Engin; Çölgeçen, Betül; Uluşal, Mert Tuğkan (Bilkent University, 2020)
      İtalyan mutfağı Dünya’nın her yerinde tanınan ve benimsenen köklü bir mutfak kültürüdür. Bu yönüyle birçok kültürü etkilemiş ve bu kültürlerde iz bırakmıştır. Bu projede ise İtalyan yemek kültürünün Türk yemek kültürüne ...