Now showing items 1-4 of 4

    • Damaklardaki 120 yıllık lezzet: Helvacı Ali 

      Yılmaz, Barışcan; Balceli, Cemal Yiğit; Güvenç, Erdem; Yenal, Mehmet Kağan; Nasuhbeyoğlu, Sezen Ece (Bilkent University, 2020)
      Helvanın Türk mutfağındaki yeri kültürel anlamda büyük yere sahiptir denilebilir. Türkiye’de bölgesel olarak çeşitlilik gösteren helva, Türklerin İslamiyet’i kabul etmesinden sonra Türk Mutfağına katılmıştır. Çok uluslu ...
    • Günaydın restoranları: bir et hikayesi 

      Durmuşoğlu, Betül; Erdoğan, Ilgaz; Ateş, Efe Umut; Tuncel, Ata; Öztürk, Batuhan (Bilkent University, 2020)
      Cüneyt Asan 1959 yılında çok fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Küçüklüğünden itibaren içinde hep bir çalışma isteği olmuştur ve bu yüzden okulu bırakıp 1969 yılında Bostancı Kasaplar Çarşısında kasap ...
    • Kebap 49 ve geleneksel Türk mutfağı 

      Ergül, Aysu; Saylam, Batuhan; Leventoğlu, İlayda; Tuygun, Kaan; Tabakoğlu, Merve (Bilkent University, 2020)
      Türk mutfağının tarihi İslamiyet öncesi ve sonrasına dayanmaktadır. Geçmişten günümüze kadar gelen başlıca lezzetler çorba, baklagiller, sebzeler ve et yemeklerinden oluşmaktadır. Türk toplumu savaşçı bir şekilde ...
    • Türkiye’de İtalyan mutfağının gelişimi ve Mezzaluna 

      Eryılmaz, Yağmur; Çenesiz, Gamze Elif; Sucu, Arman Engin; Çölgeçen, Betül; Uluşal, Mert Tuğkan (Bilkent University, 2020)
      İtalyan mutfağı Dünya’nın her yerinde tanınan ve benimsenen köklü bir mutfak kültürüdür. Bu yönüyle birçok kültürü etkilemiş ve bu kültürlerde iz bırakmıştır. Bu projede ise İtalyan yemek kültürünün Türk yemek kültürüne ...