Now showing items 1-7 of 7

    • Afyon Yemek Kültürü'nün tarihi ustası: İkbal Lokantası 

      Arı, İpek; Seber, Zeynep; Demirel, Doğa Armağan; Gürbüz, Metehan; Şengezer, Batu (Bilkent University, 2018)
      ülkelerin kültürleri ve tarihi hakkında bilgi edinmek istediğimiz zaman yemek kültürü her zaman büyük bir önem taşır. Bir ülkenin yemeklerinin hazırlanışı incelendiğinde, bu aynı zamanda bize kültürleri hakkında da bilgi ...
    • Doğu Almanya'yı dönerle tanıştıran adam: Remzi Kaplan 

      Gürkan, Yağmur Cansu; Çetin, Orkun; Çelik, Ata; Koruk, Gülnihal; Çalışkan, Göktuğ (Bilkent University, 2020)
      Bu makalede ilk olarak tüm Avrupa'ya yayılmış ve her ülkede farklı çeşitlerdeki sunumuyla popülaritesini arttırmış olan dönerden bahsedilmiştir. Makalenin devamında Türklerin işçi olarak Almanya'ya göç etmesiyle beraber ...
    • Food in film : a study on audience reception 

      Civelek, Ece Simin (Bilkent University, 2012)
      This study intends to analyze audience reception of foodstuff and related practices in films. In the study foodstuff and related practices are taken into consideration as a powerful semiotic system and in that respect ...
    • Gima: Türkiye'nin ilk ulusal süpermarket zinciri 

      Akdoğan, Y. Melisa; Küçükkiremitçi, İrem; Başargan, Sena; Akça, Meryem; Yılmaz, Ece (Bilkent University, 2020)
      Bu araştırma, Ankara'da ilk açılan süpermarket olan Gima'yı incelemek amacıyla yapılmıştır. Gima, Ankara'da açılan ilk süpermarket olmasının yanı sıra aynı zamanda Türkiye'nin de ilk ulusal süpermarket zinciriydi. ...
    • Karadeniz'de Rus pazarları 

      Atasoy, Tuna; Özdemir, Baran; Çelikcan, Defne; Bozkurt, Sena Aslı; Yorgancılar, İsmet (Bilkent University, 2020)
      1991 yılında Sovyetler Birliğinin dağılması sonucunda açlık, yoksulluk ve çeşitli hastalıklarla mücadele eden Ruslar, çareyi Türkiye'ye göç etmekte bulmuş ve bavullarına eşya doldurarak Türkiye'ye satmaya getirmişlerdir. ...
    • Tüketiciler ve genetiği değiştirilmiş ürün grupları: algılar ve etik inançlar üzerine bir araştırma 

      Özgen, Ö.; Emiroğlu, Haluk; Serpen, A. S.; Benlioğlu, B. (Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2013)
      Bu araştırma, tüketicilerin genetiği değiştirilmiş ürün gruplarına yönelik (gıda, ilaç, kozmetik ve deterjan) fayda-risk algıları ile etik inançlarının belirlenmesi amacı ile planlanmış ve yürütülmüştür. Ankara’da kamu ...
    • Türkiye’de İtalyan mutfağının gelişimi ve Mezzaluna 

      Eryılmaz, Yağmur; Çenesiz, Gamze Elif; Sucu, Arman Engin; Çölgeçen, Betül; Uluşal, Mert Tuğkan (Bilkent University, 2020)
      İtalyan mutfağı Dünya’nın her yerinde tanınan ve benimsenen köklü bir mutfak kültürüdür. Bu yönüyle birçok kültürü etkilemiş ve bu kültürlerde iz bırakmıştır. Bu projede ise İtalyan yemek kültürünün Türk yemek kültürüne ...