Dai, KeremBilgiç, CeyhunŞimşek, Selçuk AlpTunç, HüseyinÇakır, Gökdeniz Cengiz2024-02-022024-02-022023https://hdl.handle.net/11693/114208This work is a student project of the Department of History, Faculty of Economics, Administrative and Social Sciences, İhsan Doğramacı Bilkent University.The History of Turkey course (HIST200) is a requirement for all Bilkent undergraduates. It is designed to encourage students to work in groups on projects concerning any topic of their choice that relates to the history of Turkey. It is designed as an interactive course with an emphasis on research and the objective of investigating events, chronologically short historical periods, as well as historic representations. Students from all departments prepare and present final projects for examination by a committee, with 10 projects chosen to receive awards.Ankara : İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Tarih Bölümü, 2023.Includes bibliographical references (pages 15-16).Kadir Akdaş Kahramanmaraş’ta doğmuş, geniş bir aileye sahip olan bir lokanta Sahibidir. Baba mesleği olan çorbacılığı benimsemiş ve babasından aldığı mesleği günümüze kadar taşımayı başarmıştır. Uzun yıllar babasıyla çalıştıktan sonra mesleği kendi eline alarak birçok lokantanın sahipliğini yapmıştır. Kendisi göterdiği azimle lokantacılık sektöründe büyüyerek Ankara’ya taşınmış ve tanınan bir marka yaratarak şubeleşmesi anlatılmaya değer bir hayat hikayesi olduğunu göstermiş. Günümüzde kendisi Ankara’da üç adet restoranın sahibidir. Halizhazırda kendi çapında eknomik refaha ulaşmış olan Kadir Akdaş’ın geçmişte mücadele ettiği politik, ekonomik ve kişisel zorluklar, Türkiye tarihinde bir yer edinmiştir.Kadir Akdaş is a laborer with a large family born in Kahramanmaraş. He has adopted his father's profession of soup making and has managed to carry the flag he received from his father until today. Although he owned a small restaurant after taking the profession into his own hands, his perseverance and determination to grow and branch out by creating a well-known brand in a different city shows that it is a life story worth telling. He owns three restaurants in Ankara. Kadir Akdaş, who has already achieved economic prosperity in his own right, continues to work despite his advanced age. He shows us the importance of hard work, one of life's most important criteria for success.16 pages.TurkishCreative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlikeKadir AkdaşAnadoluLokantacılıkÇalışkanlıkAzimYoksullukZorlukBaşarıAnatoliaRestaurant managementHardworkingTenacityPovertyHardshipSuccessÇorbacı Kadir Akdaş’ın Kahramanmaraş’tan Ankara’ya uzanan öyküsüStudent ProjectSPB4586