Browsing by Author "Vural, Damla"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Restricted Türkiye'nin ilk ve son yerli üretim viskisi: Ankara Viskisi(Bilkent University, 2019) Kazancıoğlu, Latifhan; Arslan, Elif; Turan, Muhammet İkbal; Türkeli, Ali Ekber; Vural, DamlaTürkiye, 1960’larda daha içe dönük, yeni bir ekonomik kalkınma modeline dönmek için ilk adımlarını atmaya başladı. Yerli malların tüketimine teşvik, dışarıya döviz akışını azaltmak ve ülkedeki döviz krizini çözmek gibi sebepler doğrultusunda çeşitli alanlarda iyileştirmeler yapılmaya başlandı. Bu durumdan etkilenen bir alan da alkol piyasası oldu. İlk ve son Türk Viskisi olan “Ankara Viskisi” nin de macerası böyle başlamış oldu. Fakat ithal viskilerden pek de bir farkı olmayan Ankara Viskisi’nin yeterli ilgi ve talep görememesi viskinin zamanla üretiminin azaltımasına ve en sonunda da piyasadan kaldırılmasına sebep olmuştur. Bugün Ankara Viskisi, viski severlerin koleksiyonları için nadide bir parça. Bu çalışmada Ankara Viskisi’nin ortaya çıkışından yok oluşuna kadar olan sürecin detaylı bir incelemesi yapılmıştır.