• About
  • Policies
  • What is openaccess
  • Library
  • Contact
Advanced search
      View Item 
      •   BUIR Home
      • University Library
      • Student Projects
      • History of Turkey
      • View Item
      •   BUIR Home
      • University Library
      • Student Projects
      • History of Turkey
      • View Item
      JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

      Geçmişten günümüze Koska Helva

      Thumbnail
      View / Download
      1.0 Mb
      Author
      Bilici, Mahmut
      Sabancı, Sevde
      Aksakalı, Sena
      Duman, Efdal Mert
      Canoğlu, Fatma Begüm
      Date
      2018
      Publisher
      Bilkent University
      Language
      Turkish
      Type
      Student Project
      Item Usage Stats
      119
      views
      2
      downloads
      Series
      İbrahim Mert Öztürk, HIST 200-21 (2018-2019 Fall) ; 2
      Abstract
      1907’den beri faaliyette bulunan Koska Helva günümüzde helvacılık zanaatının en önemli isimlerinden birisidir. Dindar ailesinin kurucusu olduğu Koska Helva’nın tarihi Denizli’de başlamıştır. Sonrasında Koska Semti’nde faaliyetine devam eden Koska Helva, bu semt ile özdeşleşecek kadar ünlenmiştir. Helva yapımı konusunda usta olan Dindar ailesi bu özelliğini nesiller boyu devam ettirmiştir. Kıtlık Dönemi’nde yaşadığı zorluklar olmasına rağmen bu zorlukları yaratıcı çözümlerle atlatmıştır. Günümüzde yönetim kurulu başkanı Nevzat Dindar Koska Helva’nın şirketleşmesinde önemli rol oynamıştır. Koska Helva karşılaştığı engellere ve değişen zaman şartlarına rağmen büyümeye devam etmiş ve helva yapımına büyük yenilikler getirmiştir. Kurumsallaşmasıyla beraber hem ülke içinde hem de ülke dışında ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunmaktadır.
       
      Koska Halva is one of the most important names on halva making craft since 1907. Koska Halva started production in Denizli with its founders, Dindar family. After that, it continued its service in the Koska district which is identified with Koska Halva. Dindar family were mastered Halva making for generations. Koska Halva got over the difficulties it experienced due to the period of shortage with innovative solutions. Nowadays Nevzat Dindar is in the position of a board chairman and he played an important role on incorporation of Koska. Even though Koska Halva encountered many obstacles, it continued to grow in accordance of the expectations of the contemporary world and it brought many innovative ideas to the halva making. After the incorporation Koska halva offers its products to the consumers all around the world.
      Keywords
      History of Turkey
      Türkiye Tarihi
      Helva
      Koska semti
      Dindar ailesi
      Diyabet
      Permalink
      http://hdl.handle.net/11693/51514
      Collections
      • History of Turkey 3351
      Show full item record

      Browse

      All of BUIRCommunities & CollectionsTitlesAuthorsAdvisorsBy Issue DateKeywordsTypeDepartmentsThis CollectionTitlesAuthorsAdvisorsBy Issue DateKeywordsTypeDepartments

      My Account

      Login

      Statistics

      View Usage StatisticsView Google Analytics Statistics

      Bilkent University

      If you have trouble accessing this page and need to request an alternate format, contact the site administrator. Phone: (312) 290 1771
      Copyright © Bilkent University - Library IT

      Contact Us | Send Feedback | Off-Campus Access | Admin | Privacy