Now showing items 1-3 of 3

    • Gelik Lokantası ve tarihi 

      Şen, Mert; Demirkırkan, Ege; İbiş, Arda Atahan; Sezer, Zekiye Bersu; Özkara, Dora (Bilkent University, 2020)
      Gelik Lokantası İstanbul’un köklü ve saygın bir lokantasıdır. 1972’den beri varlığını sürdürmektedir. Ünlü bir iş adamı olan Ömer Duruk ve aşçılık mesleğinde çalışan İbrahim Denizer ortaklığında kurulan lokantanın temelinde ...
    • Türk mutfağında baklavanın yeri ve Koçak Baklava 

      Işıksaçan, Hazal; Karaçay, Güney; Akay, Mehmet Akif; Ünalan, Gökçe; Eser, Osman Nuri (Bilkent University, 2020)
      Tatlıların sultanı unvanını almış olan “baklava”, Türk kültürünün geçmişten başlayıp günümüzde hâlâ önemini koruyan kültürel bir değeridir. Osmanlı mutfak kültüründe de çok önemli bir yeri olan baklava, günümüzde hem ...
    • Türkiye'de yükseköğretimin uluslararasılaşması: bir endeks oluşturma çalışmaları 

      Kireçci, Mehmet Akif; Bacanlı, H.; Erişen, Y.; Karadağ, E.; Çeliköz, N.; Dombaycı, M. A.; Toprak, M.; Şahin, M. (Türk Eğitim Derneği İktisadi İşletmesi, 2016)
      Bu çalışmanın amacı, Türkiye'de yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşma derecelerine göre sıralanmasını sağlayan Türkiye'de Yükseköğretimin Uluslararasılaşma Endeksinin geçerlik ve güvenirliğini sınamaktır. Endeks ...